неделя, 30 ноември 2008 г.

Почувствай се специална

Жената днес не успява да се почувства такава. Начините са повече от всякога, а удовлетворението намалява прогресивно. Говорим за вибратори докато обядваме, четем нови проучвания за изчезващата необходимост от мъжа, но с това си отива и нещо от нас.

Жената днес е независима. Финансово, волево, материално и духовно.
Жената е свободна, само за да разбере, колко невъзможно е да я разчете мъж, избрал за свое вдъхновение непосилната лекота на битието.
Всичко днес е по-лесно. Образованието, хубавата работа, добрата заплата. Предразсъдъци няма – избираме сами. Пролуката се отваря точно когато трябва да осъзнаем – изборът е ограничен.

Говорим си често за новия тип хора. Е, има и нов тип жени. Те стават все повече.

Те имат много и често се чувстват ограбени.

Казват, че това е резултат от криворазбрана феминизация. Знаят го - не помага.

Те работят, успяват, постигат.
Но няма с кого да споделят. Награждават се сами със шопинг, аромотерапия, лифтинг.

Те са умни и забавни.
Но са си самодостатъчни. Няколко притятелки, много възможности и самота в края на деня.

Мъжете днес не ги харесват. Загубили нежността и безпомощността си. А те били чаровни и си ги искали. Не когато е трябвало да се вземе решение, да се тръгне напред, да се постигне, а после – когато всичко е готово и вече сигурно. Изведнъж трябва да дойде второто лице. Чаровното.

Жената днес не вярва в принцове. Не иска и просяци. Изборът е максимално ограничен.

Новите жени са като качествена стока, която още не е намерила пазара си – или той не е готов за нея, или тя не се предлага подходящо. За да получи цената си, тя се развива, подобрява, шлифова до блясък. И го заслепява.
Като ценна картина – хубаво е да я имаш, наслаждаваш й се и те вдъхновява, но от разстояние. Почетно.

1 коментар:

Natalya Miteva каза...

...колко специална думичка е тази "специална"...А би трябвало всеки да чувства такъв - специален...И колко по-хубаво и по-истинско би било тогава...Но..понякога нещата се объркват и опорочават в недоизказани мисли и действия...дори, когато най-малко искаме да бъде така...
Е, да вървим на раходка, момичета...пък ще видим какво следва после...;-)